Mattias Hansson

Jag har en bred och specialiserad erfarenhet inom energibranschen som energimäklare, både inom elhandel och energieffektivisering. Har högre examen inom både ekonomi och teknik.

Här följer ett utdrag ur mitt Curriculum Vitae

2013 
Går in som hälftendelägare och VD i MH Energioptimering AB för att utveckla bolaget till nästa nivå och kunna ge våra kunder heltäckande service genom egen kunskap och ett brett kontaktnät inom energibranschen.

 

 

2009 - 2013
Försäljningschef i Eneas Energy AB som är specialister inom avancerad energieffektivisering. Placerade bolaget på kartan bland marknadens största EPC-affärer och utvecklade, samt etablerade nya energitjänster.

2004 - 2009
Energimäklare på Bergen Energi AB. Specialisering på riskminimering och uppbyggnad av elhandelspolicy. Drivande att skapa bästa el-upphandling och elavtal. Ansvarig för flertalet Pan-Europeiska elhandelslösningar.

2000 - 2004
Key Account Manager på Fiberdata AB. Ansvarig för att etablera XDSL-tekniken mot energibolagen och bygga stora stadsnät med integration av IP-telefoni /datakommunikation. Här fick jag jobba ihop med energibolagen och lära mig hur dessa tänker gentemot kund.

1997 - 2000
Account Manager på CityData AB. Bygger upp distributionskanaler avseende AutoCAD, AutoCAD LT och avancerade applikationer inom mekanik, energi, bygg och arkitektur.

Före 1997
Har haft anställningar på grossistbolag inom guldsmedsbranschen, Europas största TM företag, jobbat i tryckeri, varit verksam med socialt arbete och utbildat mig inom juridik, ekonomi och teknik.